Vuokrausohjeet

1.     Yleistä tuotteista ja vuokrauksesta

Valikoimassa on pääasiassa vintage juhlapukuja vuosilta 1940-1980 (hääpuvut ja muut juhlapuvut kuten cocktail mekot). Myös uudempia löytyy esimerkiksi vanhojen tansseihin sekä esim. häihin morsiusneidon asuksi.

Lady Vintagella on myös kastemekkoja, joista vanhin on 1920-luvulta. Osa kastemekoista on myytävänä.

Lisäksi löytyy hautajaisiin sopivia juhlavampia mustia pitsi- tai muita mekkoja.

2.     Mitä kannattaa tietää käytetyistä ja etenkin vintagevaatteista?

Kun puhumme vintagesta, niin se tarkoittaa yleisesti yli 30 vuotta vanhaa vaatetta tai asustetta. Yli 100 vuotta vanhoista puhutaan antiikkina.

Vintage-vaatteiden kunto vaihtelee sen mukaan, kuinka hyvin niitä on hoidettu ja säilytetty, tai kuinka paljon niitä on käytetty.  Vaatteesta ei aina löydy kokomerkintää eikä valmistajan lappua, koska usein vaate on ns. kotiompelijattaren tekemä. Myöskään materiaalimerkintää tai pesuohjeita ei kaikista vaatteista löydy. Yleisenä ohjeena voi sanoa, että yli 30 vuotta vanhempien vaatteiden koko on noin kaksi numeroa pienempi, kuin mahdollisessa kokolapussa lukee (esim. kokomerkintä 38 vastaa nykykokoa noin 36). Vintage-vaatteissa on usein reilut saumavarat, ja kangas on kestävää, joten vaatetta pystyy muokkaamaan yllättävän hyvin käyttäjän kokoon sopivaksi.

https://ladyvintage.net/pages/vaatteen-koon-mittausohje

Vintagevaatteet eivät luonnollisestikaan täytä uuden vaatimuksia, mutta yhteen käyttökertaan ne sopivat oikein hyvin, ja pienet viat pystytään usein peittämään. Samalla voidaan luoda kantajan tyylin mukainen asukokonaisuus. Lisäksi käyttäjä voi hyvällä omalla tunnolla hankkia itselleen hieman luksusta juhlaan, ja tukea samalla kiertotaloutta ja säästää meidän maapalloamme.

3.     Miten toimin, kun löydä sopivan asun?

Ota yhteyttä vuokrauksen tekemiseen sähköpostitse info@ladyvintage.net 

Vuokrauksesta tehdään kirjallinen sopimus. Sopimukseen kirjataan vuokraajan tiedot ja vuokrausaika, joka on enintään kaksi (2) viikkoa. Lisäksi kirjataan vaatteen kunto kuten mahdolliset viat tai kulumat tai muut huomioitavat asiat. Siten vältytään palautuksen yhteydessä mahdollisilta erimielisyyksiltä tuotteen kunnosta.

Vuokrattava tuote voidaan sopia noudettavaksi joko Lady Vintagen Espoon osoitteesta Leppävaarasta (Gyldenärinkatu 1 B) tai Helsingistä Second Hand Marketista, osoite Kauppakeskus REDI, Hermannin rantatie 5, 3 krs (D-hissi)

4.     Löydän sopivan juhlapuvun, mutta se ei ole sopivan kokoinen tai istu?

Vaatteeseen voidaan tehdä sellaisia pienehköjä muutoksia, jotka voidaan palauttaa myöhemmin entiselleen ilman, että vaate vaurioituu. Muutos voi olla esimerkiksi saumoista kaventaminen tai leventäminen, helman tai hihan lyhennys/pidennys tai jonkin yksityiskohdan muuttaminen käyttäjän toiveen mukaisesti. Huomioithan, että tämä vaatii silloin toisen sovituskerran.

5.     Mitä vuokraus maksaa?

Vuokrauksen yhteydessä maksat varausmaksun ja takuumaksun. Takuumaksu palautetaan sinulle takaisin tuotteen palauduttua sopimuksen ehtojen mukaisesti (takuumaksusta on kerrottu enemmän tämän dokumentin lopussa).

Vuokraushinta ja takuumaksu on ilmoitettu tuotteessa.

6.     Mitä kaikkea kuuluu vuokrauksen hintaan?

Pienimuotoiset muutostyöt ja pesulakulut kuuluvat vuokran hintaan. Sovitus on täysin ilmaista, vaikka et päättäisi vuokratakaan vaatetta.

Pesetämme osittain vaatteet yhteistyökumppanillamme SOL pesulassa https://www.sol.fi/toimipisteet/pesulat/sol-pesula-kauppakeskus-sello/

7.     Vuokrausehdot, tuotteen käsittely ja palautus

Takuumaksu palautetaan vuokraajan tilille välittömästi, kun palautus on tehty sopimuksen mukaisesti. Takuumaksu + varausmaksu koostuu tuotteen arvosta (ostohinta). Takuumaksu peritään etukäteen siltä varalta, että vuokraussääntöjä on rikottu (tuotetta ei ole palautettu sovittuun palautuspäivään mennessä ilman painavaa syytä eikä ilmoitettu myöhästymisestä, tuote on vahingoittunut tai vuokraussääntöjä on muulla tavalla rikottu).

Allekirjoittamalla vuokrasopimuksen vuokraaja hyväksyy sopimukseen kirjatut mahdolliset viat tai huomautukset. Vuokraaja vastaa tuotteen täydestä arvosta koko vuokrauksen ajan, kunnes tuote on palautettu takaisin sopimuksen ja vuokraussääntöjen mukaisessa kunnossa ja aikataulussa.

Jos tuotteen palautusaikataulu pakottavasta syystä viivästyy, kannattaa ottaa viipymättä yhteyttä soittamalla meille 0407664645. Jos emme heti pysty vastaamaan, niin jätä soittopyyntö tekstiviestillä, niin soitamme takaisin.

Vuokraaja ei saa itse pestä tai silittää vaatetta, jos siitä ei ole erikseen kirjallisesti sovittu vuokrasopimuksessa. Vaatteen muuntelu tai ompelu on myöskin kielletty.

Takuumaksun palautus voi peruuntua esimerkiksi näistä syistä:

  • vuokrauksen aikana on vaatteeseen syntynyt tahra, joka ei lähde pesussa, esim. punaviini- tai muu vaikeasti puhdistettava tahra, tupakasta aiheutunut palojälki tai tummentuma
  • väärin päällä olleen tai liian pienen vaatteen repeytyminen
  • vaatteeseen ilmaantunut reikä tai muu vaurio
  • likatahra pitää lähteä normaalissa vaatteen pesulapun ohjeen mukaisessa pesussa tai jos pesulappua ei ole, niin materiaalin yleisen pesuohjeen mukaisessa puhdistuksessa.

Vuokrattavan tuotteen kunto ja muu oleellinen tieto kirjataan tarkasti vuokrasopimukseen, jotta vältytään turhilta erimielisyyksiltä palautuksen yhteydessä.

Vuokratut tuotteet luovutetaan asiakkaalle Lady Vintagen omassa pukupussissa. Palauttamatta jääneestä pukupussista, vaatepuusta tai muista oheistarvikkeista veloitetaan vuokraajalta niiden arvo.

Postitse palautettavan tuotteen postikulut maksaa asiakas. Myös nouto asiakkaalta on mahdollista pääkaupunkiseudun alueella erillistä maksua vastaan. Noudosta tai postipalautuksesta on sovittava etukäteen ennen vuokrausta.

8.     Lady Vintage verkkokaupan vastuut

Lady Vintage lupaa luovuttaa vuokratut tuotteet puhtaana, silitettynä ja että tuote on noudettavissa sovittuna ajankohtana. Lady Vintage huolehtii mahdolliset vaatteen sovituksen yhteydessä päätetyt muutostyöt ilman erillistä veloitusta.

Vuokraajan ja Lady Vintagen välinen luottamus on tärkeä, joten noudatammehan yhdessä pelisääntöjä.

KIITOS että vuokraat meiltä!